Olemme huomenna herra J:n kanssa menossa vanhempieni luo pitkäperjantain päivälliselle ja lupasin äidilleni loihtia tuomiseksi raakapashaa. Naureskelimme herra J:n kanssa aamulla muistoja kummankin lapsuudesta, kun kuulimme ensimmäisen kerran sanan "pasha". Jostain syystä olimme molemmat yhdistäneet sanan erääseen toiseen sanaan, jolla ei ole mitään tekemistä pääsiäisen tai ruoan kanssa, kuten on varmasti suurin osa lapsista 80-luvun jälkeenkin tehnyt. Okei, kakkajutut sikseen ja pashan kimppuun! (Loistavaa sanailua, jep jep.)
Suussasulava pasha pääsiäisen kunniaksi:
Olen pöllinyt reseptin Appelbergiltä, hän kun raakaruokahommat niin mainiosti taitaa.
Tervitset:
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 0,5 - 1 dl hunajaa
- 2 - 4 rkl sitruunan mehua
- yhden vaniljatangon siemenet
- vettä
- rusinoita
Liota cashewpähkinöitä muutaman tunnin ajan ja kaada vesi pois. Kaada pähkinät monitoimikoneeseen, lisää hunaja, sitruunan mehu ja vaniljatangon siemenet. Ajele silkkiseksi ja lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta massa pyörii tasaisesti. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa ja sitruunaa. Massa saa jäädä hieman löysäksi.
Tämmösiä Luomu-vanilijatankoja löytyi Kuudennesta Mausta. Tyyristä oli, mutta toooodella syvä vaniljan maku yllätti positiivisesti. |
Tämmönen viritelmä nököttää tällä hetkellä jääkaapissa. |
Tämä on tosiaan itselleni ensimmäinen kerta, kun raakapashaa teen, joten huomenna saan varmasti kuulla kuinka hyvin onnistuin...
Eipä tänään muuta. Laters beibet ja nauttikaa pääsiäisestä!
Ai niin, jätin tällä kertaa rusinat pois, sillä ne eivät kuulu erään huomisen syöjän suosikkeihin... Ehkäpä kuitenkin väsään uuden pashan vielä tämän pääsiäisen aikana ja tungen sinne sitten ainakin niitä ruisnoita, jopa jotain muutakin sattumaa.
VastaaPoistaKuinkas maistui?
VastaaPoistaElli
Oih voih, oli ihan huikeen hyvää! Ja kaikki syöjät tykkäsivät. :)
VastaaPoista