keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pirtsakka porkkanakeitto

Ihanaa, ihanaa, ihanaa, kevät tulee kokoajan kasvavalla intensiteetillä! Katuja lakaistaan harja-autojen voimin ja yöpakkaset hellittävät.

Tänään selätin porkkanakeittoreseptin ja oikein makoisaa tuli. Aion ehdottomasti soveltaa samaa reseptiä myös muiden kasvisten kanssa ja keväämmällä (kesemmällä), kun tomaatit saavat makua, voisin säveltää tästä gaspacho-reseptin.

Pirtsakka porkkanakeitto (2 - 3 annosta):

  • 1 dl parapähkinöitä/manteleita liotettuna
  • 1 kg porkkanoita mehustusta varten
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 0,5 tl ruususuolaa
  • (0,5 tl rakuunaa)
Mehusta eli juissaa noin 1 kg porkkanoita ja raasta kaksi porkkanaa raasteeksi. Kaada porkkanamehu, pähkinät, öljy ja sitruunamehu blenderiin. Lisää suola (ja rakuuna) sekä puolet porkkanaraasteesta ja blendaa tasaiseksi. Kaada keitto kulhoon ja lisää pinnalle porkkanaraastetta. Nautiskele ihanan värikkäästä keitosta. Maku on yllättävän räjähtävä, joten vaikka kyseessä onkin täysin raaka ja kylmä keitto, sen täyteläinen maku lämmittää myös kylmänä talvi-, eiku KEVÄTPÄIVÄNÄ.


Aikast piristävän väristä soppaa, eiks je?

2 kommenttia:

  1. Ui, onpa ihanan keväinen soppa. Mitäköhän tuo tykkäis, jos ropsauttais vähän tuoretta chilisilppua sekaan? Jos juisserin omistaisin nii testaisin :)

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi, chili voiskin passata mainiosti sekaan! :) Niin, toi juisseri on kyllä melko tärkeä osa tätä reseptiä, mutta gaspachoa voi tehdä ihan blenderilläkin (testasin just tässä pari päivää sitten), niin julkaisen sen reseptin tässä tällä viikolla. Sit pääset keittotouhuihin! :)

    VastaaPoista