maanantai 6. toukokuuta 2013

Pure. @ Latte Gourmand

No niin tyypit – vihdoin ollaan saatu Turkuun raakakahvila! Mielestäni tämä ansaitsee huutomerkin.

Olin tänään ystäväni E:n kanssa Puressa (oikea nimi on Pure. @ Latte Gourmand, joka on kyllä melkoisen sekava... heh) nautiskelemassa erinomaista kahvia, jonka kera tilasimme myös palat vadelma-limeraakakakkua. Maittoi paremmin kuin hyvin ja hinnatkin olivat tavallista kahvilaa huokeammat – iso kahvi maksoi vain kakkosen ja kakkupala 4 €. Olin hämmästynyt. Raakakokkailu voi välillä tuntua tyyriiltä, sillä pähkinät, joiden ympärille melkein kaikki reseptit rakentuvat, eivät ole halvimmasta päästä. Tämän takia odotin hintojen olevan korkeammat, mutta Pure yllätti tässäkin suhteessa positiivisesti. Ostinpa vielä avajaistarjouksessa olleen Puhdistamon Premium Macan, joka oli sekin ennennäkemättömän edullinen (23 €). Kyllä hymyilytti kävellä jokirantaa kotiin ja hymyilyttää muuten edelleen.


Paikka on söpö, pieni ja intiimi, aurinko porottaa lämpimästi sisään, yhtä hymyä oleva mimmi moikkaa tiskin takaa ja jutustelee mukavia – juuri niin kuin pienessä paikassa kuuluukin. Mieleeni tulee olohuone. Lähtiessämme myyjä hyvästelee ja kehottaa tulemaan uudestaan. Olemme E:n kanssa aivan fiiliksissä ja lupaamme tulla. Ehdottomasti. Ja ainakin kerran viikossa - näin päätämme.



Nyt kaik turkulaiset nostavat ahterinsa ylös ja marssivat kokeilemaan uutta Purea (itse kutsun sitä näköjään Pureksi, ehkä nimestä vääntyy jossain vaiheessa joku katuslangi, kuten ”Dynkky”), sillä tätä paikkaa emme halua menettää. Eikä tarvitse pelätä korkeita hintoja, vaikka käsin leivotuista herkuista kyse onkin. Paikka tarjoaa myös suuren valikoiman erimakuisia smoothieita, joista voit valita suosikkisi ja nauttia paikan päällä tai napata take awaynä messiin. Lounasaikaan tajolla on salaattibuffa klo 11 – 15. Pitää mennä tuota ensi viikolla kokeilemaan.

Ai niin, kevät on tullut ja kyllä kutittaa joka puolella kehoa niin kivasti. Mieli on niin paljon kevyempi. Olen huomannut, että ihmiset jopa hymyilevät. Älä kuitenkaan vilustuta itseäsi – myötätuulessa sää voi tuntua lämpimältä, mutta kevätkeleissä vaanii kesämiestä aina vilustumisvaara. Pidä siis pitkähihainen vielä niskassa.

P.S. Eräs pitkä ja aikaa runsaasti vienyt vaihe elämässäni päättyy ensi viikon puolessa välissä, joten siitä alkaa sitten kunnon blogitykitys. Olen joutunut himmailemaan kirjoitusvimmaani tämän blogin suhteen, sillä päivissäni ei ole oikeasti vähään aikaan ollut tarpeeksi aikaa rauhoittua kirjoittamiselle. Kertomatta on jäänyt ainakin astangakurssi TurunAstangajoogassa ja monet reseptit. Lisäksi sain hauskan haasteen Pauliinalta, joka kirjoittaa Pata sydän Kattila-blogia. Näistä ja monesta muusta lisää siis ensi viikon puolen välin jälkeen. 

P.P.S. Ota Pureen mukaan käteistä, sillä korttitsydeemit eivät vielä toimi. Puren löydät fabosta: http://www.facebook.com/purepiste

P.P.P.S. Tulipas markkinointihenkinen tekstintynkä, mutta minulla ei tosiaan paikkan ole mitään kytköksiä. Paitsi tulevana kanta-asiakkaana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti