maanantai 4. maaliskuuta 2013

Sienitäytteiset kaalikääryleet vaalean kastikkeen kera

Tänään valmistin lounaaksi Magnus Appelbergin kaalikäärylereseptin innoittamat kaalikääryleet. Tänään ruoka ei ollut täysin ""raw", sillä reseptin sienet käytin pikaisesti sipulisilpun kanssa pannulla. Kastiketta tein tuplamäärän, jotta sitä riittäisi viikon myöhempiinkin ruokiin. Tämä ruoka on muuten ihan superNAM!!!! Samaista reseptiä tuunaamalla voisi valmistaa myös wrappeja. Kiinankaali toimi oivasti kääryleenä täytteen ympärillä.

Sienitäytteiset kaalikääryleet vaalean kastikkeen kera (noin 12 kpl):





Purista yhden sitruunan mehu astiaan. Voi olla, että puolikaskin riittäisi, mutta mikäli mehua jää yli, voit tehdä siitä hyvää sitruunavettä. Irrota kiinankaalin lehdet varovasti ja pese ne. Tarvitset niitä 10 - 12 kpl. Levitä yksi lehti kerrallaan alustalle, sirottele hieman ruususuolaa (puhun muuten aina ruususuolasta, mutta siis mikä tahansa laadukas suola, kuten Celtic-merisuola käy) ja kaada muutama pisara sitruunan mehua lehden päälle. Kauli kaulimella lehteä molemmin puolin, jotta se hieman pehmittyisi. Toista sama kaikille lehdille.

Valmista täyte monitoimikoneessa:

  • aurinkokuivattua tomaattia (2 palasta)
  • 2 dl pilkottua kiinankaalia
  • 1 dl manteleita + 1 dl parapähkinöitä
  • pieni pala punasipulia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
Kaada täyte kulhoon. Paista voissa herkkusieniä (250 g) ja punasipulia (noin 3/4 yhdestä sipulista), kaada nämä paistamisen jälkeen täytteen kanssa kulhoon ja sekoita.

Valmista kastike blenderissä, älä monitoimikoneessa, kuten meikäläinen... Sain sitten siivota roiskunutta öljyistä soosia sieltä täältä, kun se pääsi karkaamaan monitoimikoneen kannen raoista. :)

Kastike (tämä on kaksinkertainen ohje, voit puolittaa määrät ja riittää mainiosti kääryleiden kanssa):
  • 1 kourallinen parapähkinöitä
  • 1 kourallinen manteleita
  • kourallinen punasipulia (vajaa 1/4 yhdestä sipulista)
  • 5 palasta aurinkokuivattua tomaattia
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 taatelia
  • 2 rkl sieniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1tl suolaa
  • 4 dl vettä

Tästä reseptistä saa väännettyä vaikka minkälaisia comboja ja tosiaan täysin vastaavan raakaversionkin, kun lykkää sienten tilalle kuivattuja, liotettuja sieniä. Tosi täyttävää settiä ja pitää nälän loitolla pitkään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti