lauantai 2. toukokuuta 2015

Raikas ja ruokaisa lime-avokado-tomaatti -raakapiirakka

Vapun jälkimainingeista selvinneenä päätin valmistaa rennon lauantain kunniaksi yhtä suosikkiraakaruokaani - lime-avokado-tomaatti -raakapiirakkaa. Resepti ei ole kovin kummallinen ja siitä on helppo varioida erilaisia suolaisia raakapiiraita oman maun mukaan. Piirakka on myös erittäin riittoisa, sillä pienikin siivu pitää kylläisenä pitkään.





Lime-avokado-tomaatti -raakapiirakka:

Pohja:
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 100 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl taateleita
  • 2 dl kookoshiutaleita
Täyte:
  • 4 kpl avokadoja
  • 3 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl kookoskermaa
  • 4 limen mehu
  • 1 dl kookosöljyä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • (muutama kevätsipulin varsi)
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
  • mustapippuria
Pinnalle:
  • kirsikkatomaatteja
  • rukolaa
Valmista pohja monitoimikoneessa ajamalla liotetut pähnkinät, aurinkokuivatut tomaatit, taatelit ja kookoshiutaleet massaksi. Levitä massa (irtopohja)vuokaan ja laita pakkaseen 10 minuutiksi.

Sulata kookosöljy vesihauteessa (alle 42 astetta). Kasaa raaka-aineet monitoimikoneeseen ja lisää viimeisenä sulatettu kookosöljy. Aja tasaiseksi massaksi, kaada vuokaan ja lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Laita jähmettymään jääkaappiin (min. 2 h) ja lisää pinnalle rukolaa. Syö, nauti ja vakuutu raakaruoan elinvoimaisuudesta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti