maanantai 11. maaliskuuta 2013

Balsamicossa ja oliiviöljyssä marinoidut sienet kaalimössötystäytteellä

Lainasin kirjastosta uuden raakaruokakirjan (Bailey, Christine: Raakaravinto - Tie terveyteen, vireyteen ja painonhallintaan), joka oli ehkä hieman jenkkityylinen, mutta sisälsi kuitenkin paljon makoisia reseptejä. Esittelen kirjan myöhemmin tarkemmin, kun kirjoitan jutun muutamasta raakaruokakirjasta. Tänään aionkin kokata lounaaksi jotain tuon kirjan inspiroimaa, helppoa ja nopeaa raakaruokaa. Päädyinkin siis valmistamaan samaa ruokaa kuin lauantaina eli kaalimössötystä, mutta aion rakentaa mössölle myös pedin, joka syntyy oliiviöljyssä ja balsamicossa marinoiduista herkkusienistä.

Eli poista herkkusienistä jalat (brutaalia!) ja laita marinoi balsamicolla ja oliiviöljyllä. Ruiskutin herkkusienten päälle balsamicoa ja öljyä ja jätin marinoitumaan puoleksi tunniksi.

Söpöt sienet marinoituvat tyytyväisinä.



Tässä vielä muistin virkistämiseksi kaalimössötyksen ohje:

  • 3 kpl suippopaprikaa
  • 1/4 punasipulia
  • 2 palaa aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl liotettuja kurpitsansiemeniä (loppuivat kesken, joten korvasin loput pellavansiemensouheella
  • 1 avocado
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl laadukasta suolaa
  • 2 rkl balsamicoa
Ajelin mössötyksen tasaiseksi monitoimikoneessa ja lisäsin 1 litraa suurpiirteisesti pilkottua keräkaalia. Jatkoin ajamista, kunnes kaali oli pilkkoutunut ja sekoittunut mössön joukkoon.

Kasaa mössötystä marinoitujen sienten sisään ja nautiskele!

P.S Sienten päälle voi sirotella marinointivaiheessa hieman laadukasta suolaa tai ravintohiivaa antamaan makua.

Toin tämän balsamicon tuliaisena Portugalista.

Raaka-aineet sulassa sovussa ennen mössöttämistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti