lauantai 9. maaliskuuta 2013

Mehevä kaalimössötys ja lauantainen valokuvausinspis

Lauantait ovat mukavia päiviä. Varsinkin, kun ulkona paistaa aurinko ja iskee valokuvausinspiraatio. Aamuisen siivoussession jälkeen olikin tarve lähteä nautiskelemaan kirpeästä, mutta aurinkoisesta talvikelistä kameran kanssa. Päätimme herra J:n kanssa lähteä urbaanille kävelylle Turun keskustaan. Poikkesimme pikaisella cappuccinolla Elvina Cafessa ennen kuin suuntasimme Taidemuseon läheisyyteen Puolalanpuistoon.

Tänään halusin valmistaa jotain mahdollisimman helppoa. Tämän kaalimössötyksen tekeminen ei suurta panostusta vaadi ja sopii mainiosti piristäväksi ja täyttäväksi lounaaksi.

Mehevä kaalimössötys (3 annosta):

Valmistin aluksi mössötysosuuden monitoimikoneessa, johon tuli:
  • 3 kpl suippopaprikaa
  • 1/4 punasipulia
  • 2 palaa aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl liotettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 avocado
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl laadukasta suolaa
  • 2 rkl balsamicoa
Ajelin mössötyksen tasaiseksi ja lisäsin 1 litraa suurpiirteisesti pilkottua keräkaalia. Jatkoin ajamista, kunnes kaali oli pilkkoutunut ja sekoittunut mössön joukkoon.


Söimme tänään tätä pääruokana, mutta kaalimössötys sopii hyvin myös lisukkeeksi jonkin toisen ruoan ohelle tai vaikkapa raakanäkkärin päälle. Tai ihan jonkin ei-raakaruoankin kanssa. Muista, että voit ihan hyvin vain LISÄTÄ raakaruokaa entiseen ruokavalioosi. On paljon parempi vaihtoehto edes lisätä sitä kuin olla lisäämättä sen takia, että ei ole aikaa tai innostusta muuttaa kaikkia ruokailutottumuksia ja ryhtyä 100 %:ksi raakaruokailijaksi. En ole koskaan ollut "kaikki tai ei mitään"-mentaliteetin noudattaja, vaan yritän tehdä omaan elämääni liittyvät muutokset ja päätöksen sen pohjalta, miltä elimistössäni ja mielessäni tuntuu. Usein kroppa, saatika sitten mieli ole edes valmis ääripäämuutoksiin. On hirmuinen rikkaus osata kuunnella omaa elimistöä ja vielä suurempi on uskaltaa noudattaa sen lähettämiä viestejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti