Jeps, mutta sen pitemmittä puheitta
Kesäkurpitsa-paprika-kirsikkatomaattipiirakka:
Pohjaa varten tarvitset:
- pähkinöitä (tänään parapähkinöitä) tai manteleita tai molempia niin paljon, että vuoan pohja peittyy, kuten oheisessa kuvassa
- 2 rkl kaakaovoita
Ajele nämä monitoimikoneella sileäksi ja painele vuokaan, kuten kuvassa alla.
Täytteeksi laitoin tänään tällaista, mutta voit kokeilla omia variaatioita omien mieltymyksiesi mukaan:
- 3 dl kesäkurpistakuutioita (yksi kesäkurpitsa)
- 2 dl pähkinöitä (tänään parapähkinöitä)
- 1 punainen paprika, josta puolet blenderiin ja puolet pilkottuna blendatun täytteen joukkoon
- 5 kpl kirsikkatomaatteja
- yhden sitruunan mehu
- 0,5 - 1 tl ruususuolaa
- 1 dl kaakaovoita
Ajele muut aineet blenderissä tai monitoimikoneessa tasaiseksi ja lisää sulatettu kaakaovoi ajon aikana joukkoon. Kaada kulhoon, lisää pilkottu puolikas paprika ja sekoita. Täytä piirakka ja halutessasi koristele pinta vaikka leikatulla ruohosipulilla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
Sen verran kyllä näin maistettuani muuttaisin reseptiä, että ehkäpä puolikkaan sitruunan mehu riittää ja seuraavalla kerralla taidan kokeilla kesäkurpitsan kanssa kaalia tai kiinankaalia, sillä ainakin tuo paprika on niin voimakkaan makuinen, ettei piirakka paljon muulta maistukaan.
VastaaPoistaTry and error, eiks je? :)
Nyt mä tiedän, mitä teen viikonloppuna!
VastaaPoistaHeitin sulle pienen haasteen. Käy katsastamassa se täällä, jookos:)
http://patasydankattila.blogspot.fi/2013/04/jotain-ihan-randomia.html
Hih, kiitos haasteesta Pauliina! Otan sen ilomielin vastaan. :)
VastaaPoista