lauantai 25. huhtikuuta 2015

Puhdistava vihersmoothie

Palaan blogini ääreen pitkän tauon jälkeen. Tauon syynä oli puhtaasti ajan ja inspiraation puute. Kun tekee pääasiassa kirjoittamista 7 tuntia päivässä työkseen, ei sitä jostain kumman syystä halua jatkaa enää vapaa-ajalla. Toisaalta tämä on kurjaa, sillä kirjoittaminen on asia, jota palavasti rakastan. Ehkäpä siitä on taas löydettävä se rennompi puoli, josta nautin myös vapaa-ajallani.

Palailaan astialle siis puhdistavan vihersmoothien merkeissä. Tästä onkin tullut itselleni varsinainen arjen suosikki, jota olen valmistanut melkein päivittäin tammikuun 2015 alusta alkaen. Aluksi suoraan sanottuna tuntui jostain syystä "vaivalloiselta" valmistaa päivittäin kaksi smoothieta (aamusmoothie ja tämä uusi suosikki, iltapäivän vihersmoothie), mutta muutaman viikon jälkeen se muodostuikin jo enemmän tai vähemmän tavaksi.



Puhdistava vihersmoothie (2 isoa annosta):

  • varsiselleriä (3 vartta)
  • omena
  • pinaattia (n. 50 g eli puolikas rasia)
  • lehtikaalia (n. 75 g eli puolisen pussia)
  • marjoja (mustaherukkaa, mustikkaa)
  • 3 dl kaurajuomaa (esim. Oatly)
  • vettä
  • (viherjauhetta, spiruliinaa, chlorellaa tms.)
Pese varsiselleri, lehtikaali, pinaatti ja omena huolellisesti.  Pilko raaka-aineet sopiviksi (olen käyttänyt lehtikaalista vain lehtiosan), heitä blenderiin, lisää marjat, kaurajuoma ja riittävä määrä vettä, ja blendaa smoothieksi. Kaikki sitten mahdollisuuksien mukaan luomuna, eiköstä vaan hei? ;) Lehtikaalia en ole valitettavasti luomuna löytänyt, mutta sitä ei käsittääkseni myrkytetä tai ravita kemikaalein rankalla kädellä, sillä vihannes pärjää rankoissakin olosuhteissa riesanaan lähinnä kaalikoit.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä reseptiä ja toteamaan itse sen herkullisuuden. Eikä tule muuten sitten yhtään paha olo tällaisen aterian jälkeen. :)



Trendikäs lehtikaali


Lehtikaali (vähemmän tuttavallisesti eli latinaksi Brassica oleracea v. sabellica) sisältää huomattavan määrän proteiinia (3,4 g/100 g),  karoteenia (41,7 mg/100 g), C-vitamiinia (110 mg/100 g, ts. tuplasti appelsiiniin nähden), rautaa (0,4 mg/100 g) ja kalsiumia (42 mg/ 100 g). Se ponkaisi suomalaisten tietoisuuteen ja suosioon apalttiarallaa vuosi, pari sitten lehtikaalisipsien siivittämänä. Lehtikaalisipsit muodostuivat samalaiseksi some-kulttitarinaksi kuin avokadopasta aikaisemmin. Olen monesti sanonut, että ihmisten elämään hyvää tuovat trendit ovat erittäin tervetulleita. Uusia juttujahan on paaaaljon helpompi kokeilla, kun muutkin ovat niitä kokeilleet.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti